Piciorul, sau vârful, trabucului trebuie aprins folosind un chibrit lung de lemn sau o brichetă de gaz butan. Evitați lumânările, chibriturile de hârtie, sobele și brichetele care folosesc lichid de brichetă (nafta), deoarece substanțele chimice și mirosurile pot altera gustul tutunului.
Când folosiți un chibrit, așteptați să se ardă sulful înainte de a aprinde trabucul. Dispozitivul ideal este un chibrit de lemn, iar cea mai bună brichetă este o brichetă cu gaz butan.
.
-
Cum se aprinde un trabuc?
Începeți să aprindeți un trabuc ținându-l la un unghi de 45 de grade deasupra flăcării, la aproximativ 5-6 cm de capătul trabucului (în funcție de înălțimea flăcării pe care o folosiți) și învârtiți trabucul până când piciorul începe să se aprindă.
Nu lăsați niciodată flacăra să atingă trabucul, suflați încet pe trabuc în timp ce îl rotiți în jurul flăcării.< /p>
Observați și asigurați-vă că arziți trabucul uniform. Puteți sufla ușor pe picior pentru a asigura o aprindere completă. Once the cigar is lit, let it rest for a minute, as the short delay will allow the freshly lit cigar to settle.
Poate părea ciudat, dar scopul prăjirii este acela de a aprinde straturile externe de tutun (adică liantul și învelișul) care țin trabucul împreună.
Dacă țineți în mână un chibrit și începeți să trageți, doar tutunul interior – numit filler – se va aprinde.
Dacă acest lucru s-ar întâmpla, trabucul ar arde neuniform și ar dezvolta o scrumbie slab formată (vom explica de ce este aceasta o problemă imediat).
-
Cum se prăjește piciorul
Așa că trebuie să dați un avans părții exterioare a trabucului dvs. Țineți un chibrit pe marginea exterioară a piciorului și întoarceți trabucul pentru a prăji uniform marginea.
Vă veți observa că învelișul exterior și subînvelișul vor avea un aspect alb și cenușiu după ce au fost prăjite corespunzător.
-
Cum se aprinde tripticul?
În continuare, este timpul să aprindeți umplutura. Folosiți un chibrit lung de lemn pentru a crea o suprafață de flacără mai mare, astfel încât să puteți aprinde uniform tot piciorul. Așezați trabucul între buze. Apoi, țineți cuierul la aproximativ 1,5 cm de trabuc (flacăra este trasă înăuntru) și rotiți trabucul, aspirând aer.
Slăbiți tragerea.
Când eliberați presiunea de inhalare (nu inhalați cu adevărat, dar știți la ce ne referim), o explozie de flacără ar trebui să iasă din piciorul trabucului și un fum ar trebui să vă iasă din gură.
Felicitări! Ați reușit să vă aprindeți trabucul!
-
Cum să vă descurcați cu un trabuc aprins?
Nu folosiți o brichetă pe benzină (de exemplu, un Zippo) pentru a vă aprinde trabucul, se recomandă o brichetă cu gaz butan. Brichetele cu benzină vor da trabucului dvs. un gust chimic și vă vor strica plăcerea de a fuma trabucuri.
-
Lăsând cenușa să ardă?
Majoritatea trabucurilor artizanale high-end păstrează o cenușă foarte lungă înainte de a cădea. La trabucurile mai puțin costisitoare, cenușa tinde să se scuture ușor și să cadă mai frecvent.
Tabacul pentru trabucuri cultivat și îngrijit corespunzător va avea o cenușă mai albă decât cenușa uneori foarte gri produsă la trabucurile de calitate inferioară.
Deși unor fumători le place să vadă cât de mult timp se poate dezvolta scrumul de la un trabuc înainte de a cădea singur, nu uitați că într-un loc public în care este permis fumatul trabucurilor sau la o petrecere, nu doriți ca scrumul de trabuc să vă cadă pe haine, pe podea sau pe covor.
Este întotdeauna înțelept, atunci când cenușa începe să crească în lungime, să o bateți ușor.
.
-
Păstrezi inelul de la un trabuc aprins?
Este în mare măsură o decizie personală dacă să îndepărtezi inelul sau să îl lași pe trabucul tău preferat.
Unii spun că să lași inelul la locul lui încurajează conversația între fumătorii de trabucuri, în timp ce alții spun că este un gest ostentativ care arată o lipsă de etichetă.
Dacă vă decideți să scoateți banda, asigurați-vă că lăsați trabucul să se încălzească înainte de a o scoate, deoarece căldura de la trabuc va ajuta la desprinderea lipiciului care ține banda la locul ei.
De asemenea, țineți cont de faptul că este foarte dificil să îndepărtați banda de la unele mărci de trabucuri cubaneze (chiar și după încălzire), cum ar fi trabucurile Montecristo, iar acest lucru poate deteriora învelișul trabucului.
-
Aprinderea și stingerea
unui trabuc.
Aprinderea și stingerea trabucurilor sunt poate cele mai nebăgate în seamă aspecte din lumea trabucurilor. În ceea ce privește reaprinderea, trabucurile, prin natura lor, se sting dacă nu sunt fumate, așa că reaprinderea unui trabuc proaspăt nu este o problemă.
În timp ce unii susțin că puteți păstra un trabuc parțial fumat mai mult de 24 de ore, cel mai bine este să evitați să reaprindeți unul care a fost conservat mai mult dedouă ore.
Când reaprindeți un trabuc, țineți flacăra în fața piciorului și suflați pentru a ajuta la expulzarea gazelor vechi sau a cenușii care ar fi putut fi reținute în trabuc. Urmați apoi procedurile standard de aprindere.
Pentru stingerea unui trabuc, lăsați-l pur și simplu să se stingă singur într-o scrumieră pentru trabucuri. Stingerea unui trabuc produce un miros de mucegai care poate persista într-o încăpere. Odată ce sunteți sigur că țigara s-a stins, aruncați-o în siguranță.
.