Toți ne-am trezit cu o sticlă de vin și fără tirbușon. Puține lucruri sunt la fel de frustrante ca și cum ai avea vin și nu poți să-l destupi. Ai putea încerca metoda “lovește sticla din pantof de un perete” (de care toată lumea a auzit, dar puțini au văzut că funcționează) și riști să spargi sticla. Sau poate că ați prefera să petreceți o oră încercând să scoateți dopul ca un hamster dement.
Din fericire, există o altă soluție. Pur și simplu la o brichetă și scoateți dopul din sticlă cu un minim de agitație, mizerie sau timp pierdut. Iată cum:
- În primul rând, îndepărtați pansamentul astfel încât să puteți vedea dopul din gâtul sticlei.
- În continuare, luați bricheta și puneți flama pe sticlă, în jurul dopului.
.
- Încălzește aerul de sub dop astfel încât acesta să se dilate și să împingă dopul în sus și în afară.
Continuați să rotiți sticla astfel încât flacăra să ajungă în toate zonele de sub dop. După un minut sau cam așa ceva, ar trebui să vedeți că stup-ul începe să se miște.
Cu o clipă după aceea, ar trebui să vedeți că stup-ul începe să se miște.
Sucularea dopului începe să iasă!
- Și în ciuda acestei munci cu bricheta, temperatura vinului nu este afectată.
- Să aveți grijă doar să nu atingeți paharul imediat după încălzire, deoarece probabil că va fi fierbinte, chiar dacă lichidul din el nu este.
Acum, dacă asta nu este cea mai bună metodă de viață, nu știu ce este!